Ses Bubotes, el grup més Autosuficient de ses illes

Baleares

by M. J. Fortuny 476 Views 0

Ses Bubotes, el grup més Autosuficient de ses illes

Ses Bubotes és un grup de Mallorca que a partir del 2015 va apostar per incloure al seu repertori música pròpia.

Ses Bubotes fa honor a sa definició de ser un grup "Autosuficient". La autosuficiència d'un grup va més enllà de ser un grup que fa música independent i pròpia, ser un músic autosuficient passa per vàries característiques, aquí et contam quines són:

  1. El procés artístic i de comunicació està controlat pels músics i en ell no interfereixen directrius ni condicions de departaments de màrqueting, ni companyies discogràfiques, institucions o mitjans de comunicació.
  2. La música és autoeditada (sense discogràfica)
  3. El grup és econòmicament sostenible, és a dir, els ingressos del grup
    (concerts, merchan, streaming,) son superiors als costos de mantenir el grup (costos local, costos gravació i edició disc, videoclips, fotos, etc..)
  4. Un grup autosuficient té la llibertat d'interpretar als seus directes tant temes propis com cançons d'altres autors.
  5. Tenir i/o mantenir un alt volum de Plays online de les cançons pròpies
  6. El grup autogestiona els seus concerts sense descartar també l'ajuda de la figura del "management" professional.

Gràcies al seu públic el grup té més de 1.471.000 plays sumant les reproduccions a les principals plataformes de música i xarxes socials (Spotify, itunes, Facebook, youtube, etc.) i això és el millor regal que el públic pot fer al seu grup preferit.

Segons paraules del grup "Tot el que feim ho feim des de la autoedició i la autosuficiència, perquè al final dels finals el més important és crear i enfocar les energies per arribar al nostre públic. El sector musical va canviant i la única dependència que volem crear és el del nostre esforç per arribar allà a on ets tu, sí sí , allà on ets tu i la teva veu, perquè tu ets el centre de tot el que creem i el que ens motiva a continuar".

Pots revisar els pròxims concerts de Ses Bubotes a aquest link: concerts aquí i seguirlos a Spotify, Segueix-los a Spotify

+ info a www.sesbubotes.esComments